Kiinalainen horoskooppi - Lohikäärmeen vuosi

Kiinalaisessa astrologiassa Lohikäärmeen vuosi oli 23.1.2012-9.2.2013 ja seuraava on luvassa vuonna 2024. Voimakkaan ja rohkean Lohikäärmeen vuotena luvassa on vanhoista, aikansa eläneistä kaavoista irtautumista, oikein ajoitettua riskien ottamista sekä ilman odotuksia uusille mahdollisuuksille avautumista. Ohessa jokaisen kiinalaisen horoskooppimerkin teemoja kyseisenä vuonna 2012.

Muut vuodet:
Apinan vuosi 2004 | Kukon vuosi 2005 | Koiran vuosi 2006 | Sian vuosi 2007 | Rotan vuosi 2008 | Härän vuosi 2009 | Tiikerin vuosi 2010 | Jäniksen vuosi 2011 | Lohikäärmeen vuosi 2012 | Käärmeen vuosi 2013 | Hevosen vuosi 2014 | Vuohen vuosi 2015 | Apinan vuosi 2016 | Kukon vuosi 2017

Rotta

Kiinalainen horoskooppimerkki Rotta

Myönteisellä ja rohkealla asenteella Rotta hyppää Lohikäärmeen selkään ja lentää liihottaa tämän vuoden voittoisissa merkeissä. Onni suosii Rottaa eritoten liiketoiminnassa, yrittäjyydessä ja mainonnan alalla sekä kulttuurin ja taiteen saroilla romantiikan roihuamista unohtamatta. Avoimin mielin, kuitenkin omiin oikeuksiin ja näkemyksiinsä luottaen Rotta välttää mahdolliset karikot muiden ihmisten kanssa ja vuosi on todella suotuisa muun muassa uraputkessa etenemiseen. Rästihommat kannattaa hoitaa alta pois ja vuosi 2012 on valmis unelmien toteuttamiseen!

Härkä, puhveli

Kiinalainen horoskooppimerkki Puhveli

Lohikäärmeen elämäntyyli ei ole Härälle se kaikkein mieluisin, joten tänä vuonna Härän on parasta pitää kiinni omista konservatiivisista ajatuksistaan ja antaa Lohikäärmeen mennä menojaan elämän vuoristoradassa. Tavoilleen uskollisena Härkä selviää tästä vuodesta omistautuneella asenteella, sinnikkyydellä ja kovalla työn teolla. Kutsumuksena saattaakin olla työpaikan tai ammatin vaihdos, jopa uusien opintojen aloittaminen. Huolellinen asioihin perehtyminen pienintä yksityiskohtaa myöten ja niistä tietäviin ihmisiin tutustuminen johtavat myös kohti ammatillista menestystä. Vuoden haasteisiin lämpimän valopilkun tuovat lemmensalat ja romantiikka - on aika olla rohkea ja ilmaista rakkauttaan!

Tiikeri

Kiinalainen horoskooppimerkki Tiikeri

Tiikerin ylpeyttä haastettiin viime vuonna, mutta aherruksen tulokset ovat havaittavissa heti alkuvuodesta - tämä vuosi on unelmien toteuttamista varten! Lohikäärmeen vuosi on Tiikerille aikaa olla rohkea, aktiivinen ja aloittaa uusia projekteja. Omiin voimavaroihin kannattaa kuitenkin suhtautua realistisesti ja katsoa tarkkaan mihin tassunsa laittaa, sillä Tiikerillä on taipumus lähteä moniin mutkikkaisiin hankkeisiin samanaikaisesti. Nyt on tärkeää panostaa laatuun sekä työstää myös alkuperäiset projektit keskittyneesti ja kunnialla maaliin. Vuoden vaativiin toimiin tarvitaan luonnollisesti hyvää fyysistä ja mentaalista kuntoa, joten myönteinen suhtautuminen terveelliseen ruokavalioon, kunnon ylläpitämiseen sekä mielen rauhoittamiseen on tarpeen mahdollisen rakastetun huomioimista unohtamatta...

Jänis

Kiinalainen horoskooppimerkki Jänis

Jäniksen parhaita avuja Lohikäärmeen vuonna ovat suhteiden perustaminen, liiketoimien loppuunsaattaminen sekä neuvottelut ja keskustelut. Näillä eväillä vuoteen mahtuu seitsemän suotuisaa kuukautta, jolloin on aika juhlia, matkustaa ja aloittaa uusia hankkeita. Muut kuukaudet vuodesta Jäniksen kannattaa viettää pesäkolossa itseään kehittäen, ehkä jopa uutta ammattia opiskellen tulevaisuutta ajatellen, omia tiedon näköaloja laajentaen. Ajoittain Jänis saattaa tuntea itsensä ylityöllistetyksi rutiinien keskellä ja tällä saattaa olla vaikutuksensa Jäniksen romanttisiin suhteisiin. Lohikäärmeen vuoden pääteemojen mukaisesti kommunikaatio on avain myös rakkauselämässä ja huomion kiinnittäminen omiin ja toisten tunteisiin saa lemmen leiskumaan jälleen.

Lohikäärme

Kiinalainen horoskooppimerkki Lohikäärme

Sankarina Lohikäärme viettää omaa vuottaan, joka on täynnä haasteellisia työtehtäviä, säännöllisten budjettien laatimista ja uutta tai uudistunutta rakkautta. Lohikäärme rakastaa häitä, tai itse asiassa minkä sortin juhlia tahansa, ja riemuvoittona on olla valokeilassa ystävien ja tuttavien ympäröimänä. Lohikäärme rakastaa myös naamiaisia, mutta tänä on vuonna on tärkeä kiinnittää ulkoisten asioiden sijaan huomiota sisäiseen syvyyteen, asioiden olemukseen ja esenssiin. Työelämässä Lohikäärme luo tänä vuonna paljon uusia kontakteja ja tällöin ympärille saattaa kerääntyä ihmisiä, jotka pyrkivät peittämään todellisen luonteensa. Lohikäärmeen haastava harjoitus vuonna 2012 onkin epärehellisyyden tunnistaminen. Olennaiseen keskittyminen ja suunnitelmien tekeminen helpottaa usein liioitellun kunnianhimoista Lohikäärmettä tarpeellista kärsivällisyyttä kasvattaen.

Käärme

Kiinalainen horoskooppimerkki Käärme

Hassu juttu - planeettojen asemat näyttävät hyviltä ja tämä vuosi sangen suotuisalta Käärmeelle. Nyt ei ole aika pysähtyä ja kuunnella puheita oman selän takana tai takertua juoruihin vaan olla rohkea, luikerrella uusiin suuntiin ja suhtautua suopeasti myös mahdolliseen muutokseen. Lupaavia hankkeita ei siis kannata tyrmätä sen vuoksi, että strategisesti sangen taitavalle Käärmeelle on usein haasteellista kuunnella muiden neuvoja tai mielipiteitä. Vaatimaton vaurauden kohoaminen vaatii hyvinvointia myös omalta olemukselta, kehosta huolehtiminen ja terveellisesti syöminen kaipaavatkin hieman tarkempaa huomiota tänä vuonna, jotta muut elämän osa-alueet eivät vahingoitu.

Hevonen

Kiinalainen horoskooppimerkki Hevonen

Hevosen henkinen olemus sointuu hyvin yhteen Lohikäärmeen vuoden kanssa, tämä parivaljakko lentää uusissa tuulissa näyttäen pitkää nenää viime vuoden Jänikselle. Hevosen etuna on omien tunteiden hallinta ja ymmärrys siitä, milloin on oikea aika jarruttaa hieman huimaakin menoa. Paraateja ja festivaaleja Lohikäärmeen tavoin rakastava Hevonen, joka on ammatillisessa mielessä tekemisissä luovuuden tai kulttuuritapahtumien kanssa, saavuttaa suurimman suosion työelämän valokeilassa tänä vuonna. Yksityiskohtien huomioiminen ja yhteistyökyvyn ylläpitäminen auttavat ratkaisemaan eteen mahdollisesti nousevia ongelmia ja avaamaan jopa vanhoja umpisolmuja kaikilla elämän osa-alueilla.

Vuohi

Kiinalainen horoskooppimerkki Vuohi

Lempeän Jäniksen vuosi on ohi ja Lohikäärme on nyt puhkumassa savua rauhallisen Vuohen silmiin yrittäen sekoittaa Vuohen kuvioita, mutta nyt ei ole aika antaa ulkoisten häiriötekijöiden sotkea sisäistä tasapainoa vaan rentoutua ja muistaa, että tämän vuoden jälkeen luvassa on kolme suotuisaa vuotta. Kukkaron nyörit tiukalla ja asioita hoputtamatta tästäkin vuodesta selvitään kunnialla ja vuoden lopussa on hyvä hetki suunnitella tulevaisuutta. Ehkäpä tämä vuosi onkin hyvä omien ajatusten, toiveiden ja kykyjen selkeyttämiseen - selvittää mitä Vuohi haluaa ja toimia, tehdä mahdollisia muutoksia sitten hyvään aikaan vuoden, parin päästä. Myös ihmissuhteissa Vuohi saattaa tuntea houkutusta pistää känkkäränkkähattu päähän ja lähteä juhlista aikaisin, mutta se ei kannata - rakkaus voittaa ja tuntuu hyvältä!

Apina

Kiinalainen horoskooppimerkki Apina

Tänä vuonna Apina nauttii yltäkylläisestä auringonpaisteesta, makoisista banaaneista ja oppii uusia tapoja heilutella itseään liaanilta toiselle. Kaikki tämä on mahdollista, mikäli Apinalla on uskallusta yrittää! Lohikäärmeen vuonna on kuitenkin muistettava vuoden eläinmerkin äärimmäinen omintakeisuus eli Apinan kannattaa pitää yhdestä oksasta kiinni ennen toiseen tarttumista tarpeettomia riskejä välttäen. Ajatus omien etujen ajamisesta saakin Apinan aina liikkeelle, mutta tänä vuonna on näytön paikka myös ryhmätyöskentelyssä. Läheisistä huolehtiminen ja hyväntekeväisyyden harjoittaminen auttavat myös luomaan tulevaisuuden kannalta tärkeitä suhteita.

Kukko

Kiinalainen horoskooppimerkki Kukko

Kukko kiekuu tänä vuonna kepeämmin kuin viime vuonna, vuoden etenemistä helpottaa tietyn päämäärän asettaminen ja määrätietoisesti asetettua tavoitetta kohti kipittäminen. Kukolle suositellaan myös keskittymistä kommunikaatioon, oman arvonsa tuntevaan ryhmätyöskentelyyn ja oikeiden ihmisten kanssa verkostoitumiseen sekä matkustamiseen - kaikki nämä lähentävät Kukkoa häntä miellyttäviin toimiin eli aktiviteettien järjestämiseen sekä luoviin harrasteisiin. Kuntoa Kukko pitää tänä vuonna yllä tehokkaasti stressiä lieventäen - potkunyrkkeily, uppopallo tai alamäkipyöräily kohottavat fyysistä hyvinvointia ja pitävät mielen virkeänä vuoden mahdollisten haasteiden kohtaamisessa.

Koira

Kiinalainen horoskooppimerkki Koira

Koira haukkuu hieman hiljempaa tänä vuonna, vesielementin teemojen mukaisesti: mennään virrassa koiraa uiden. Haasteet ja mahdolliset vaikeudet tuovat Koiralle uusia ponnahduslautoja tulevaisuuteen, nyt on aika rakentaa perustaa pitkällä tähtäimellä ja oikea ajoitus nopealla päätöksenteon kyvyllä on tärkeää. Lohikäärme yrittää siis puhkuen ja puhisten savustaa Koiran vuotta, mutta konservatiivisella asenteella ja riskien välttämisellä vuodesta selvitään kunnialla. Koiran rehellisyys ja kommunikaatiotaidot taasen näyttävät vuodelle suuntaa ryhmätyöskentelyyn, luovuuteen ja taiteisiin.

Sika

Kiinalainen horoskooppimerkki Sika

Avoin ja iloinen Sika nauttii olostaan tapahtumien keskipisteessä tänä vuonna. Oman itsen kokoaminen, mielen selkeyttäminen ja rauhallinen, oikean suunnan löytäminen onkin tärkeää heti vuoden alusta, jotta Sian Lohikäärmeen vuodesta tulee merkkien mukainen eli sangen suotuisa. Sian luontaista luottavaisuutta testataan kuitenkin ajoittain ja varoituksen sana on paikallaan ammatillisessa mielessä sekä finanssiasioiden puitteissa - ainoastaan parhaimmat kumppanit ja ystävät ovat hyviä avun ja tuen tarjoajia. Budjettien tekeminen ja rahan säästäminen tärkeimpiin hankintoihin luovat aineellisesti antoisan vuoden muistaen, että pankkitilin saldon ollessa mallillaan on aika hieman hemmotella itseään ja nauttia siinä ohessa läheisten seurasta.

Muut vuodet:
Apinan vuosi 2004 | Kukon vuosi 2005 | Koiran vuosi 2006 | Sian vuosi 2007 | Rotan vuosi 2008 | Härän vuosi 2009 | Tiikerin vuosi 2010 | Jäniksen vuosi 2011 | Lohikäärmeen vuosi 2012 | Käärmeen vuosi 2013 | Hevosen vuosi 2014 | Vuohen vuosi 2015 | Apinan vuosi 2016 | Kukon vuosi 2017