Voimaeläimet: P-V

Sinulla on kaksi voimaeläintä, jotka kulkevat kanssasi: yksi vasemmalla ja toinen oikealla puolellasi. Nämä eläimet ilmestyvät uniisi ja näkyihisi opastaakseen ja suojellakseen sinua elämäsi polulla. Sinulla on opas myös sisälläsi, joka verhoaa ja ympäröi olemustasi. Tämän oppaan kautta saat henkilökohtaisen voimasi ja tämän eläimen kautta muovaat elämänpolkuasi. Parantava voima yhdistää sinut Suuren Hengen mysteereihin, sillä on kyky parantaa keho, mieli ja henki. Tämän hengen avulla vedät puoleesi henkilökohtaista voimaasi ja vahvutta.

Intiaanien voimaeläimet aakkosittain:
A-I | J-K | L-O | P-V

Perhonen

PÄÄTEEMA: Muodonmuutos, muuntuminen.
Perhonen on muodonmuutos muuttuessaan maailman kaikkien huolien hengestä ilman kevyeksi hengeksi. Perhonen liikkuu läpi kehityksen näyttämön, kuten henki liikkuu tajunnan tasojen läpi.
PARANTAVA VOIMA: Perhonen tuo selkeyttä henkiseen kehitykseen ja saattaa avustaa sinua seuraavalla askeleellasi urallasi tai henkilökohtaisessa elämässäsi.

Perhonen

Pesukarhu

PÄÄTEEMA: Anteliaisuus, suojeleminen, ympäristön tutkiminen.
Kuin muinaisten heimojen vanhimmat, Pesukarhulla on taipumus huolehtia heimon tarpeista ennen omiaan. Se on merkki anteliaisuudesta ja ahneuden puuttumisesta, jotka ominaisuuksina ovat sangen harvinaisia ihmisten ja muiden eläinten maailmassa.
PARANTAVA VOIMA: Mikäli Pesukarhu on ilmestynyt elämääsi tänään jossain muodossa, saattaa se opettaa sinua katsomaan ympärillesi ja huomioimaan muiden tarpeita. On tärkeää opettaa avuntarpeessa olevia kehittämään myös omia huoltajan ja suojelijan kykyjään. Muista huolehtia omista tarpeistasi, jotta sinulla riittää annettavaa myös muille.

Pesukarhu

Peura

PÄÄTEEMA: Lempeys, välittäminen, kiltteys.
Peura tunnetaan lempeydestään, sen kyvystä liikkua nopeasti ja hienostuneesti. Peura on aina aistit valppaana mahdollisen vaaran suhteen.
PARANTAVA VOIMA: Peura opettaa lempeyden voimaa, joka parantaa kaikki haavat kuin lämmin ja huolehtiva kesätuuli.

Peurat

Piikkisika

PÄÄTEEMA: Viattomuus, kumppanuus, luottamus.
Piikkisian lahjat ovat moninaiset ja voimakkaat, elämän taipaleella sangen arvokkaat. Piikkisian luottamus elämään kuvastaa luottamusta Suuren Hengen suureen suunnitelmaan sekä oman tehtävän tärkeyteen, omien lahjojen käyttöön suuren suunnitelman parhaaksi.
PARANTAVA VOIMA: Piikkisika kehottaa avaamaan sydämen asioille, jotka tuovat iloa juuri sinulle ja irtaantumaan aikuisten pelon, ahneuden ja kärsimyksen maailmasta.

Piikkisika

Preeriakoira

PÄÄTEEMA: Vetäytyminen, hengähtäminen.
Preeriakoirien yhdyskunta on täynnä toimintaa maan päällä ja sen alla, maanalaiset tunnelit antavat muun muassa mainion suojan vihollisia vastaan. Nämä ahkerat luontokappaleet ovat myös erittäin sosiaalisia, pienet pusut hampaat vastakkain ja halaukset ovat usein nähtyjä tervehdyksiä.
PARANTAVA VOIMA: Mikäli olet kohdannut Preeriakoiran tänään, on ehkä hyvä hetki hengähtää hieman moninaisten toimien keskellä ja vetäytyä hiljaisuuteen hetkeksi.

Pöllö

PÄÄTEEMA: Vastaanottavaisuus, sisäinen näkemys, selvänäköisyys, viisaus.
Pöllö yhdistetään selvänäköisyyteen ja astraaliheijastuksiin. Yön olentona Pöllöllä on hallussaan taika, joka opastaa sitä yöllisillä saalistuksilla. Pöllön korkeampi vaisto näyttää sille tietä.
PARANTAVA VOIMA: Ihmiset, joilla on hallussaan Pöllön parantava voima, ovat taikavoiman ympäröimiä, kuten yö ympäröi meidät. Ole varuillasi! Pöllön voima on voimakas ja saattaa olla vaarallinen mikäli sitä ei käsitellä oikein. Kuuntele Pöllön hiljaista lentoa.

Pöllö

Sammakko

PÄÄTEEMA: Veden energia, puhdistuminen.
Sammakon laulu tuo sateen, joka puhdistaa maan - samoin kyyneleet puhdistavat sielun. Kaikki veden oikeudet kuuluvat Sammakolle, vesi puhdistaa kehon pyhiä seremonioita varten.
PARANTAVA VOIMA: Sammakon parantava voima puhdistaa tulevista koettelemuksista. Sammakoiden vesi pesee mudan pois mielestä ja täydentää kuivuneen sielun.

Sammakko

Saukko

PÄÄTEEMA: Naisen parantava voima, leikkisyys, ennustaminen.
Saukko tarjoaa opetusta tasapainossa olevasta energiasta. Se opettaa varovaisuutta eikä se koskaan aloita tappelua ellei sitä suututeta. Saukko löytää iloa jokapäiväisistä elämäntapahtumista, Saukolle elämä on leikkiä.
PARANTAVA VOIMA: Saukko luo myönteisen ilmapiirin muille, jotta voisimme jakaa ja vastaanottaa elämältämme kaiken. Saukko auttaa meitä olemaan ihmissuhteissa ja huolehtimaan niistä ilman kateutta.

Saukko

Sudenkorento

PÄÄTEEMA: Huolettomuus, keveys, illuusio.
Sudenkorento on taikavoimainen uniaikaan lentelijä, se kommunikoi elementaalien kanssa ja omaa muutoksen esenssin.
PARANTAVA VOIMA: Sudenkorennon parantava voima kutsuu tarkastelemaan elämää muutosmielessä, ehkä on aika päästää irti kaikista nautinnollista elämää rajoittavista tekijöistä.

Sudenkorento

Susi

PÄÄTEEMA: Uskollisuus, kestävyys, menestys, opettaminen.
Susi on suuri opettaja. Kuin Villisusi se on uusien ideoiden ja ajattelutapojen polun löytäjä. Susi on yön luontokappale, alitajunnan olento. Kuu tarjoaa Suden tietoa ja viisauden kätketystä itsestä.
PARANTAVA VOIMA: Suden parantava voima tarjoaa niille, jotka sen omaavat tai ovat näiden valittujen ympärillä, mielen itsetutkiskeluun ja intuitiiviseen tiedon oikean polun löytämisestä elämässä.

Susi

Valas

PÄÄTEEMA: Viisaus, tasapaino, huolehtiminen.
Valas kantaa mukanaan maaäidin historiaa. Aikoja sitten maa peittyi veden alle suuressa vedenpaisumuksessa, Valas kuljettaa mukanaan Äiti Maan tietoa ja esi-isien tarinoita merestä kertoen meille noita tarinoita lauluissaan.
PARANTAVA VOIMA: Valaan parantava voima sallii meidän kuulla Suuren Hengen äänen, liian matalan muiden kuultavaksi. Tältä alkukieleltä opimme hengen ja mielen tasapainon.

Valas

Varis

PÄÄTEEMA: Laki, muodonmuutos, muutos.
Varis on selvillä luomisen mysteeristä, se on salaisuuksien lain ja muinaisten kirjoitusten vartija. Shamaanit, jotka seuraavat Variksen voimaa, omaavat kyvyn muuttaa muotoaan ja luoda tietoisesti kaksoisolentojaan. Varis viestittää Pyhän lain voimaa.
PARANTAVA VOIMA: Mikäli Varis on lennähtänyt tänään eteesi, on aika katsoa mitkä motiivit ajavat sinua eteenpäin. Vaikuttavatko elämässäsi Suuren Hengen lait vai ihmisten lait? On ehkä aika elää omaa elämääsi, omalla tavallasi, oma elämäntehtävä mielessä ja Suuressa Hengessä.

Villisika

PÄÄTEEMA: Kohtaaminen, elämänvoima.
Villisika on yksi eläinkunnan pelottomin ja aggressiivisin taistelija, jonka huonon näkökyvyn korvaa erinomainen kuulo- ja hajuaisti. Villisika omaa myös syvän yhteyden maahan ja kaikkeen mitä maa pitää sisällään sekä kyvyn olla tietoinen kaikesta ympärillään.
PARANTAVA VOIMA: Kun tapaat Villisian unessasi, on sen opetus omien pelkojesi ja heikkouksiesi tunnistaminen sekä niiden kääntäminen voimavaroiksesi. Kiinnitä siis huomiota ihmisiin ja asioihin, joita tänään kohtaat - älä yritä vältellä väistämätöntä.

Vuoristoleijona

PÄÄTEEMA: Johtajuus, vahvuus, tasapaino.
Katso Vuoristoleijonan viehkeää syöksyä, tasapainoa, voimaa, fyysistä kauneutta - Vuoristoleijonalta opit kehon, mielen ja hengen tasapainon. Vuoristoleijona taivaltaa kivisen maan polkuja, joilla kukaan ei ole ennen astellut. Se on syntynyt johtamaan.
PARANTAVA VOIMA: Vuoristoleijonan parantava voima opettaa miten käyttää vahvuutta ja johtajuutta. Se antaa sinulle voimaa löytää oikea polku sydämestäsi.

Vuoristoleijona

Vyötiäinen

PÄÄTEEMA: Turvallisuus, rajat, parantava kilpi.
Vyötiäinen kantaa suojaansa ja asettansa aina mukanaan, sen parantava voima on osa sen kehoa. Vyötiäisen rullattua itsensä puolustusasentoonsa palloksi, ei mikään vihollinen pysty tunkeutumaan Vyötiäisen kimppuun.
PARANTAVA VOIMA: Vyötiäisen lahja on omien rajojen asettaminen. Se opettaa määrittelemään oman tilan ja kehottaa sanomaan "ei" hyväksikäyttäjille.

Vyötiäinen

Intiaanien voimaeläimet aakkosittain:
A-I | J-K | L-O | P-V