Kiinalainen horoskooppi 2014 - Hevonen

Kiinalainen horoskooppi

Kiinalaisen uudenvuoden ensimmäisenä päivänä yksi kahdestatoista eläinmerkistä ottaa vuoden haltuunsa. Jokainen merkki hallitsee siten omaa vuottaan kahdentoista vuoden sykleissä ja vaikuttaa elämäämme jokaiselle eläinmerkille ominaisella luonteella. Näiden eri eläinten lisäksi kiinalaisessa astrologiassa myös elementeillä on merkkeihin omat vaikutuksensa, nämä viisi elementtiä ovat: metalli, vesi, puu, tuli ja maa.

Kiinalainen horoskooppi järjestelmänä on ollut käytössä Kaukoidässä jo tuhansia vuosia, se opettaa itsetuntemusta tehden elämämme rikkaammaksi ja onnellisemmaksi. Katso siis oheisesta taulukosta oma eläinmerkkisi syntymäaikasi perusteella ja pian pääset tutustumaan itseesi kiinalaisen horoskoopin henkeen.
Kiinalaisten horoskooppien tarkat syntymäajat

Hevosen vuosi 2014

Vihreän Puu-Hevosen vuosi alkaa 31. tammikuuta 2014. Puu on elementtinä kiinalaisessa astrologiassa lämmin, antelias ja yhteistyöhaluinen - tämä kertookin elämäniloisesta laajenemishalujen vuodesta, jota onnelliset sattumat värittävät. Vuosi 2014 on siis oiva vuosi matkusteluun ja yhteisöllisiin tapahtumiin. Puu-Hevosen vuosi palkitsee myös rehelliset mielipiteet, kärsivällisyyden ja kurinalaisen ajattelun, on aika tehdä nopeitakin muutoksia ja tavoitella omia päämääriä uusiin, hyödyllisiin tilaisuuksiin tarttuen. Vuosi saattaa tuoda eteen monia risteyksiä, jolloin rohkeus, joustavuus sekä omintakeiset ideat ovat työkaluja tulevaisuudessakin kestäviin ratkaisuihin. Hevonen rakastaa myös vapautta, joten nyt jos koskaan kannattaa palata luontoon, nauttia ehkä vaihtoehtoisista elämäntavoista ja niiden tuomista seikkailuista! Kiinalaisen astrologian mukaan Hevosen vuosi päättyy 18. helmikuuta 2015 muuttuen siten 19. helmikuuta 2015 Vuohen vuodeksi.

Rotta

Vuodet/elementit: 1924 - puu, 1936 - tuli, 1948 - maa, 1960 - metalli, 1972 - vesi, 1984 - puu, 1996 - tuli, 2008 - maa, 2020 - metalli
Kiinalaisten horoskooppien tarkat syntymäajat

Kuvaus: Rotan merkin alla syntynyt on viehättävä kumppani, kommunikoiva ystävä ja valpas perheen suojelija. Joustava Rotta on myös antelias rakkaimmilleen, lojaali suhteessa ja kiihkeän yksityinen. Hän ottaa rohkeasti riskejä, suuntaa aina päämäärää kohti ja hänellä on mahdollisuus vaurauteen säästäväisyytensä ansiosta.

Polaarisuus: Yang.

Kiinalainen horoskooppimerkki Rotta

Onnenväri: Keskiyönsininen.

Tuoksu: Santelipuu.

Maku: Suolainen.

Ihanteellinen kumppani rakkaudessa: Rotta, Lohikäärme, Apina ja Sika.

Hyvä liikekumppani: Rotta, Härkä, Lohikäärme ja Apina.

Suotuisa ammatti: Kirjanpitäjä, pankkiiri ja liike-elämä ylipäätään.

Onnenkivi: Granaatti liitetään rakkauteen, uskollisuuteen, intohimoon, mielenterveyteen ja naisten tarpeisiin. Kiinalaisten uskomusten mukaan granaatti ulko-oveen sidottuna pitää murtovarkaat loitolla.

Kuuluisia Rottia:
Ben Affleck, Ursula Andress, Louis Armstrong, Kenneth Branagh, Marlon Brando, Charlotte Brontë, Cameron Diaz, David Duchovny, T.S. Elliot, Eminem, Clark Gable, Geri Halliwell, Haydn, Buddy Holly, Henrik Ibsen, Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson, Gene Kelly, Avril Lavigne, Jude Law, Lawrence of Arabia, Claude Monet, Ozzy Osbourne, Sean Penn, Terry Pratchett, Burt Reynolds, William Shakespeare, Donna Summer, Leo Tolstoy, Henri Toulouse-Lautrec, Walesin prinssi Charles, George Washington, Emile Zola.

Hevosen vuosi Rotalle:
Hevosen vuosi suosii Rottia, jotka ovat valmiita ottamaan vuoden tuomat muutokset valppaasti ja myönteisesti vastaan. Uupunut tähti esiintyy kuitenkin Rotan astrologisella kartalla vuonna 2014 ja tämä viittaa haasteelliseen vuoteen erityisesti raha-asioissa sekä läheisissä ihmissuhteissa, joita ulkopuoliset voimat saattavat koetella. Monien sijoitusmahdollisuuksien viidakossa vain huolellisen suunnittelun ja tarkan harkinnan investoinnit kannattavat, Rotalle tyypillinen riskeeraaminen ei tänä vuonna ole suotuisaa. Ylimääräinen rasitus mahdollisten ylitöiden tai jopa toisella paikkakunnalla sijaitsevan työpaikan vuoksi korostaa myös vapaa-ajan arvoa - keho tarvitsee optimaalisesti toimiakseen lepoa ja terveellisen ruokavalion.
Vuoden teema: Vaihtelua, heilahtelua ja huojuntaa.
Fengshui vinkki: Energiatasojen ylläpitämiseen Rottaa viehättävät voimakuvat vuorten huipuista, metsistä tai avoimista maisemista tarjoavat kaivattua vahvistusta henkilökohtaisen voimaan.

Härkä, puhveli

Vuodet/elementit: 1925 - puu, 1937 - tuli, 1949 - maa, 1961 - metalli, 1973 - vesi, 1985 - puu, 1997 - tuli, 2009 - maa, 2021 - metalli
Kiinalaisten horoskooppien tarkat syntymäajat

Kuvaus: Kiinalaisessa horoskoopissa varmaotteisen Härän merkin alla syntyneet ovat kärsivällisiä ystäviä, puolustuksen ja tuen linnoituksia sekä hedelmällisiä tuottajia. Havaitseva Härkä on ahkera oppilas, velvollisuudentuntoinen isäntä ja uskollinen kumppani. Ulkoilmassa viihtyen hän kunnioittaa rajojaan, vaalii perinteitä ja on tarkkaavainen yksityiskohdissa.

Kiinalainen horoskooppimerkki Puhveli

Polaarisuus: Yin.

Onnenväri: Metsänvihreä.

Tuoksu: Frankinsensi.

Maku: Makea.

Ihanteellinen kumppani rakkaudessa: Rotta, Jänis, Käärme ja Kukko.

Hyvä liikekumppani: Härkä, Käärme ja Kukko.

Suotuisa ammatti: Arkkitehti, kirurgi, hammaslääkäri, räätäli tai teknikko.

Onnenkivi: Akvamariini on rauhan, tyyneyden, fyysisen kunnon, naisten ja jumalatarhengen kivi. Kiinalainen legenda kertoo kuinka akvamariinin loi suuri merenjumala, joka oli ottanut itselleen merihirviön muodon. Hän antoi akvamariinia merten jumalattarille hurmatakseen heidät.

Kuuluisia Härkiä:
Robert Altman, Hans Christian Andersen, Johann Sebastian Bach, Warren Beatty, Kate Beckinsale, Napoleon Bonaparte, Jim Carrey, Charlie Chaplin, George Clooney, Tony Curtis, Marlene Dietrich, Walt Disney, Richard Gere, Vincent van Gogh, Handel, Dustin Hoffman, Anthony Hopkins, Billy Joel, Kate Moss, Paul Newman, Jack Nicholson, Gwyneth Paltrow, Robert Redford, Tim Roth, Rubens, Meg Ryan, Jean Sibelius, Bruce Springsteen, Meryl Streep, Walesin prinsessa Diana.

Hevosen vuosi Härälle:
Tänä vuonna Härälle hyödyllisintä on vain istua märehtien katsomossa ja ihastella etäältä Hevosen laukkaa. Vuoden teemana voisi Härälle olla "hitaasti hyvä tulee" eli on suunnitelmien tekemisen ja tulevien strategioiden laatimisen aika - on aika pitää kiinni siitä mitä on saavuttanut, ilman Hevosen henkeen kuuluvaa kapinointia. Härän menestys vuonna 2014 onkin paljolti riippuvainen rehellisyydestä omalle luonnolleen, tyylilleen ja tahdilleen. Itsenäinen ajattelu sekä omien toiveiden ja halujen selvittäminen johtavat oikeaan toimintaan eikä ulkopuolisen avun pyytäminenkään esimerkiksi elämäntapavalmentajan merkeissä ole hassumpi ajatus. Sosiaalisen verkoston, hyvien ystävien ja viisaiden opastajien avulla Härkä löytää Hevosen vuonna parhaan polun eteenpäin.
Vuoden teema: Vaatimattomuus, rehellisyys ja suvaitsevaisuus.
Fengshui vinkki: Härälle suositellaan kirkasta pallon mallista kristallia Auttavat ystävät nurkkaan tai eteläosaan makuuhuoneessa, työpaikalla tai kotona.

Kristallipallo 20 mm - eBoutique verkkokauppa

Tiikeri

Vuodet/elementit: 1926 - tuli, 1938 - maa, 1950 - metalli, 1962 - vesi, 1974 - puu, 1986 - tuli, 1998 - maa, 2010 - metalli, 2022 - vesi
Kiinalaisten horoskooppien tarkat syntymäajat

Kuvaus: Kesyttämätön Tiikeri on rohkea puolustaja, viehättävä kumppani ja itsenäinen ajattelija. Hän on ylevä kärsimyksissä, innostuu haasteista ja on taipuvainen idealismiin. Ulkoasultaan Tiikeri on huomiota herättävä, kuumaverinen rakastaja ja raju kilpailija. Vaikka hän on viisas strategisti, on hän myös ennalta arvaamattoman huikentelevainen.

Kiinalainen horoskooppimerkki Tiikeri

Polaarisuus: Yang.

Onnenväri: Purppura.

Tuoksu: Sitrukset.

Maku: Hapan.

Ihanteellinen kumppani rakkaudessa: Hevonen, Koira ja Sika.

Hyvä liikekumppani: Hevonen ja Koira.

Suotuisa ammatti: Palvelu puolustusvoimissa, työnjohtaja, opettaja, palomies tai poliisi.

Onnenkivi: Safiiri liitetään ohjaukseen, valaistumiseen, rahaan, vaurauteen, mielenrauhaan, johtajuuteen, sisäiseen voimaan ja itseluottamukseen. Kiinalainen legenda kertoo safiirin avaavan mielen ja näyttävän tien sisäiseen itseen.

Kuuluisia Tiikereitä:
Paula Abdul, Victoria Beckham, Beethoven, Chuck Berry, Jon Bon Jovi, Emily Brontë, Mel Brooks, Agatha Christie, Phil Collins, Robbie Coltrane, Sheryl Crow, Tom Cruise, Penelope Cruz, Leonardo DiCaprio, Enya, Jodie Foster, William Hurt, Jay Leno, Karl Marx, Marilyn Monroe, Demi Moore, Alanis Morissette, Marco Polo, Renoir, Liv Ullman, Oscar Wilde, Robbie Williams, Tennesee Williams, Stevie Wonder.

Hevosen vuosi Tiikerille:
Rohkealle Tiikerille Hevosen vuosi tuo tullessaan nopeaa toimintaa, onnekkaita tapahtumia ja muutosten toteuttamista. On siis syytä kulkea silmät apposen avoinna, jotta hyvät mahdollisuudet ja oivat tilaisuudet eivät jää Tiikeriltä huomaamatta. Ryhmätyöskentely saattaa olla hauskaa ja palkitsevaa, innovatiiviset ratkaisut odottavat vain keskittynyttä keksimistään ja uudet suunnat kutsuvat. Kummitustähden esiintyessä kuitenkin Tiikerin astrologisella kartalla vuonna 2014, on Tiikerin syytä olla varuillaan selkänsä takana mahdollisesti piileskelevien, kateellisten ja epärehellisten ihmisten ilkeistä juonista.
Vuoden teema: Mene virrassa!
Fengshui vinkki: Tiikeri voi vahvistaa onneaan rakkaudessa kahdella ruusukvartsisydämellä makuuhuoneessaan. Muita Tiikerille hyödyllisiä kiviä tänä vuonna ovat tiikerinsilmä, sitriini ja pyriitti.

Kivet ja kristallit - eBoutique verkkokauppa

Jänis

Vuodet/elementit: 1927 - tuli, 1939 - maa, 1951 - metalli, 1963 - vesi, 1975 - puu, 1987 - tuli, 1999 - maa, 2011 - metalli, 2023 - vesi
Kiinalaisten horoskooppien tarkat syntymäajat

Kuvaus: Jäniksen merkin alla syntynyt on ulkoiselta olemukseltaan harmoninen, suojelee järkähtämättä läheisiään ja omaa diplomaattisen neuvottelijan kyvyt. Älykkään Jäniksen muita ominaisuuksia ovat ahkeruus, järjestelykyky, mukavuudenhalu sekä tietojen ja taitojen kehittäminen. Rakkaudessa hän on tahdikas kumppani, tunteellinen rakastettu ja järjestystä kaipaava koti-ihminen.

Kiinalainen horoskooppimerkki Jänis

Polaarisuus: Yin.

Onnenväri: Vedenvihreä.

Tuoksu: Patsuli, myski.

Maku: Makea ja hapan.

Ihanteellinen kumppani rakkaudessa: Jänis, Käärme, Vuohi, Koira ja Sika.

Hyvä liikekumppani: Vuohi ja Sika.

Suotuisa ammatti: Vastaanottovirkailija, julkaisija, pörssimeklari, farmaseutti.

Onnenkivi: Helmi yhdistetään puhtauteen ja puhdistumiseen, viattomuuteen sekä feminiiniseen puoleemme. Kiinassa helmiä annetaan naimattomille naisille sielunkumppanin löytämiseksi.

Kuuluisia Jäniksiä:
Drew Barrymore, David Beckham, Harry Belafonte, Ingrid Bergman, Nicolas Cage, Fidel Castro, Marie Curie, Johnny Depp, Albert Einstein, James Fox, Cary Grant, Tommy Hilfiger, Bob Hope, Whitney Houston, Helen Hunt, John Hurt, Anjelica Huston, Enrique Iglesias, Angelina Jolie, Michael Jordan, Michael Keaton, Lisa Kudrow, Kungfutse, Cheryl Ladd, George Michael, Sir Roger Moore, Graham Norton, Jamie Oliver, Edith Piaf, Jane Seymour, Maria Sharapova, Neil Simon, Frank Sinatra, Sting, Quentin Tarantino, J.R.R. Tolkien, Tina Turner, Muddy Waters, Orson Welles, Robin Williams, Kate Winslet, Tiger Woods.

Hevosen vuosi Jänikselle:
Tämän vuoden temppu Jänikselle on tunnistaa oma elämänrytminsä ja noudattaa sitä eli elää elämää omassa tahdissa. Asioiden käydessä liian kiivaaksi, on parempi ottaa hieman etäisyyttä ja istua hetki sivummalla tilannetta arvioiden. Jos ilmassa on mahdollisuuksien tuntua, kannattaa pompata takaisin pystyyn ja loikata mukaan toimintaan. Tähdet kertovatkin vuoden olevan hedelmällinen hyväntekijöille sekä yhteistyölle ystäväpiirin ja ulkopuolisten tukijoukkojen kanssa. Hevosen innokas ja elämäniloinen energia tuuppaa Jäniksen lempeää luonnetta kohti rohkeaa toimintaa - Jänis voi luottavaisin mielin ilmaista itseään ja tavoitella unelmiaan.
Vuoden teema: Luottavaisuus ja ryhmätyö.
Fengshui vinkki: Autuas, lempeä ja suojaava Kwan Yin energia voi olla erinomainen apu Jänikselle tänä vuonna.

Kwan Yin & Lao Tsu kvintesenssi - eBoutique verkkokauppa

Lohikäärme

Vuodet/elementit: 1928 - maa, 1940 - metalli, 1952 - vesi, 1964 - puu, 1976 - tuli, 1988 - maa, 2000 - metalli, 2012 - vesi, 2024 - puu
Kiinalaisten horoskooppien tarkat syntymäajat

Kuvaus: Dynaaminen Lohikäärme on itsevarma esimies, voimakas liittolainen ja karismaattinen johtaja. Hän on elävä persoonallisuus, joka kertoo tarinoita ihailtavasti ja rakastaa välkkyjä keskusteluja. Tunteellisena pehmona romantiikka ei ole hänelle vierasta ja hän pitääkin arvoja arvossaan ollen luotettava ystävä.

Kiinalainen horoskooppimerkki Lohikäärme

Polaarisuus: Yang.

Onnenväri: Karmiininpunainen.

Tuoksu: Teeruusu.

Maku: Tulinen, kirpeä.

Ihanteellinen kumppani rakkaudessa: Rotta, Lohikäärme, Käärme, Apina, Kukko ja Sika.

Hyvä liikekumppani: Rotta, Käärme, Apina ja Kukko.

Suotuisa ammatti: Taiteilija, lääkäri, arkkitehti.

Onnenkivi: Ametisti on vahvan vaiston, vaurauden, rauhan, suojelun ja henkisyyden kivi. Kiinassa ametistia käytetään torjumaan unettomuutta ja painajaisunia.

Kuuluisia Lohikäärmeitä:
Dan Aykroyd, Joan of Arc, Roseanne Barr, Count Basie, Sandra Bullock, James Coburn, Courteney Cox, Russell Crowe, Salvador Dali, Charles Darwin, Neil Diamond, Matt Dillon, Christian Dior, Placido Domingo, Kirk Douglas, Faye Dunaway, Sigmund Freud, Graham Greene, David Hasselhoff, Tom Jones, Immanuel Kant, Martin Luther King, John Lennon, Elle MacPherson, Florence Nightingale, Nick Nolte, Sharon Osbourne, Al Pacino, Gregory Peck, Pelé, Edgar Allan Poe, Keanu Reeves, Martin Sheen, Alicia Silverstone, Ringo Starr, Andy Warhol, Johnny Weismuller.

Hevosen vuosi Lohikäärmeelle:
Tavallista lyhyemmästä keskittymiskyvystä huolimatta hauskuutta ja seikkailuja mahtuu Lohikäärmeen Hevosen vuoteen, joka koostuu yhdeksästä suotuisasta, kahdesta neutraalista sekä yhdestä epäsuotuisasta kuukaudesta. On aika herättää Lohikäärmeen vahva tahto, tarpeeksi päättäväisyyttä ja omavaraisuus hyvän vuoden nautinnollisuuden takaamiseksi. Mahdolliset odottamattomat haasteet ja muutokset selätetään rohkeudella, omaperäisyydellä ja kompromisseilla - vaikka Lohikäärme ei oikeastaan välitä muiden näkökulmista, ainakin hän oppii tänä vuonna näkemään niiden arvon työskennellessään muiden kanssa yhdessä oman asiansa edistämiseksi.
Vuoden teema: Rauhallisuus ja itsenäisyys.
Fengshui vinkki: Tiibetiläinen äänimalja tasapainottaa kielteisiä energioita itäosassa kotona tai työpaikalla ja ammoniitti, pyriitti, turmaliini sekä ametisti ovat kivisuosituksia Lohikäärmeelle tänä vuonna.

Käärme

Vuodet/elementit: 1929 - maa, 1941 - metalli, 1953 - vesi, 1965 - puu, 1977 - tuli, 1989 - maa, 2001 - metalli, 2013 - vesi, 2025 - puu
Kiinalaisten horoskooppien tarkat syntymäajat

Kuvaus: Liukas Käärme on viisas neuvonantaja, intuitiivinen lumoaja ja diplomaattinen neuvottelija, joka pitää mielenkiintoisista keskusteluista. Hän on vastustamaton ja viehättävä ystävä, suosiollinen vieras ja houkutteleva kumppani. Käärme etsii turvallisuutta ja on itsekin huolehtiva ja suojeleva ystävä.

Polaarisuus: Yin.

Kiinalainen horoskooppimerkki Käärme

Onnenväri: Vaalean- ja ruusunpunainen.

Tuoksu: Myski, muskatellisalvia.

Maku: Kitkerä, karvas.

Ihanteellinen kumppani rakkaudessa: Härkä, Lohikäärme ja Kukko.

Hyvä liikekumppani: Härkä, Lohikäärme ja Kukko.

Suotuisa ammatti: Professori, kirjailija, filosofi tai psykiatri.

Onnenkivi: Opaali liitetään ohjaukseen, onneen, kunniaan, potenssiin, näkyihin, uniin ja mielenvoimaan. Kiinalaiset uskovat opaalin vaihtavan väriä kantajansa mukaan viestittäen siten värillään kantajansa mielialaa.

Kuuluisia Käärmeitä:
Muhammad Ali, Tim Allen, Kim Basinger, Björk, Brahms, Pierce Brosnan, Casanova, Chubby Checker, Jackie Collins, Bob Dylan, Mahatma Gandhi, Greta Garbo, Art Garfunkel, J. Paul Getty, Dizzy Gillespie, Johann Wolfgang von Goethe, Stephen Hawking, Audrey Hepburn, Howard Hughes, Liz Hurley, James Joyce, J.F. Kennedy, Cyndi Lauper, Courtney Love, Henri Matisse, Alfred Nobel, Mike Oldfield, Aristotle Onassis, Jacqueline Onassis, Pablo Picasso, Brad Pitt, Mickey Rourke, J.K. Rowling, Jean-Paul Sartre, Franz Schubert, Shakira, Mao Tse-tung, Shania Twain, Oprah Winfrey, Virginia Woolf.

Hevosen vuosi Käärmeelle:
Muutosten ja turbulenssin jälkeen Käärme saapuu uuteen elämänvaiheeseen Hevosen vuonna - on aika piristyä. Vaikka muutoksia ympärillä tapahtuu edelleen, suotuisan Inspiraation tähden esiintyminen Käärmeen astrologisella kartalla kohottaa yleistä onnea, eritoten luovan työn parissa toimivilla. Rehellinen ja suora lähestymistapa houkuttelee tukea luoville unelmille sekä kunnianhimoisille tavoitteille. Tämän vuoden oppiläksy filosofiselle ja introvertille Käärmeelle onkin mielessä usein kalvavan itsekritiikin hiljentäminen ja turhan analysoimisen välttäminen - on järkevän ja käytännöllisen toiminnan vuosi. Ja muista, rakkaus ei ole tiedettä!
Vuoden teema: Olet kykenevä, olet arvokas, olet lahjakas ja sinä voit tehdä sen.
Fengshui vinkki: Kivistä hematiitti, malakiitti, jaspis ja karneoli ovat hyödyksi Käärmeelle tänä vuonna rauhoittavilla ja voimistavilla ominaisuuksillaan. Onnea rakkaudessa kohottavat taasen ruusukvartsisydämet makuuhuoneessa.

Kivet ja kristallit - eBoutique verkkokauppa

Hevonen

Vuodet/elementit: 1930 - metalli, 1942 - vesi, 1954 - puu, 1966 - tuli, 1978 - maa, 1990 - metalli, 2002 - vesi, 2014 - puu, 2026 - tuli
Kiinalaisten horoskooppien tarkat syntymäajat

Kuvaus: Hevosen merkin alla syntynyt on muodikas aikaansaaja, luja liittolainen ja luotettava liikekumppani. Rehellinen Hevonen on usein haavoittuvainen ystävyydessä, anteeksiantava kumppani ja väsymätön huolehtija. Hän on raivoisan rohkea ja intohimoinen sekä hillitsemätön humoristi.

Kiinalainen horoskooppimerkki Hevonen

Polaarisuus: Yang.

Onnenväri: Taivaansininen.

Tuoksu: Seetri.

Maku: Mieto, hienovarainen.

Ihanteellinen kumppani rakkaudessa: Tiikeri, Hevonen, Vuohi, Kukko ja Koira.

Hyvä liikekumppani: Tiikeri, Kukko ja Koira.

Suotuisa ammatti: Hammaslääkäri, rahoittaja, pankkiiri, poliitikko.

Onnenkivi: Topaasi on rohkeuden, luottamuksen, luovuuden, rentoutumisen ja turvallisuuden kivi. Vanha kiinalainen legenda kertoo topaasin auttavan ajattelemaan syvemmin ja näyttämään kuinka mahdolliset esteet voitetaan.

Kuuluisia Hevosia:
Neil Armstrong, Rowan Atkinson, Samuel Beckett, Ingmar Bergman, James Cameron, Jackie Chan, Ray Charles, Chopin, Sir Sean Connery, Elvis Costello, Kevin Costner, Cindy Crawford, James Dean, Clint Eastwood, Thomas Alva Edison, Harrison Ford, Aretha Franklin, Bob Geldof, Gene Hackman, Rita Hayworth, Jimi Hendrix, Janet Jackson, Calvin Klein, Annie Lenox, Sir Paul McCartney, Nelson Mandela, Sir Isaac Newton, Louis Pasteur, Rembrandt, Jean Renoir, Helena Rubenstein, David Schwimmer, Barbra Streisand, Kiefer Sutherland, Patrick Swayze, John Travolta, Kathleen Turner, Vivaldi, Robert Wagner, Denzil Washington.

Hevosen vuosi Hevoselle:
Hevosen energioita hämmennetään tänä vuonna - edessä on muutosten ja huojunnan vuosi niin kodissa, puutarhassa kuin rakkaudessakin, jopa elämäntavoissa. Näissä muutoksissa piilee kuitenkin mahdollisuus eli jokaisella pilvellä on hopeareunus, mikäli Hevonen vain onnistuu lepyttämään oman pahantuulisuutensa ja pettymysten aiheuttaman masennuksensa. Nyt ei ole huolimattomien tai hätäisten päätösten aika vaan kestävyyden ylläpitäminen, jos Hevonen haluaa edetä kohti kauan kaivattuja tavoitteitaan. Puu elementti rohkaisee hitaaseen kasvuun ja kärsivällisyys sekä ylimääräisen ajan ottaminen ja vaivan näkeminen tuo pysyviä ratkaisuja mihin tahansa haasteeseen. Ja huumoria unohtamatta!
Vuoden teema: Hengen vapaus ja väriä elämään.
Fengshui vinkki: Eteeristen öljyjen ja huonetuoksujen käyttö edesauttaa Hevosen terveyden ylläpitämistä tänä vuonna.

Aromaterapia - eBoutique verkkokauppa

Vuohi, lammas

Vuodet/elementit: 1931 - metalli, 1943 - vesi, 1955 - puu, 1967 - tuli, 1979 - maa, 1991 - metalli, 2003 - vesi, 2015 - puu, 2027 - tuli
Kiinalaisten horoskooppien tarkat syntymäajat

Kuvaus: Hohdokas Vuohi on kyvykäs taiteilija, lahjakas luonnontieteilijä ja vapauden etsijä. Hän saavuttaa helposti itselleen asettamansa päämäärät itsepintaisuutensa avulla. Vilpittömyys, suorapuheisuus ja nopeat vastaukset sekä anteliaan epäitsekäs luonne tekevät Vuohesta rehdin ystävän.

Kiinalainen horoskooppimerkki Vuohi

Polaarisuus: Yin.

Onnenväri: Vaaleanvihreä, chartreuse.

Tuoksu: Oranssi bergamotti.

Maku: Makea.

Ihanteellinen kumppani rakkaudessa: Jänis, Hevonen, Vuohi ja Sika.

Hyvä liikekumppani: Jänis, Vuohi ja Sika.

Suotuisa ammatti: Puutarhuri, näyttelijä, taiteilija, koomikko, muusikko, valokuvaaja.

Onnenkivi: Smaragdi yhdistetään rakkauteen, rahaan ja vaurauteen, kauneuteen, eheyteen, itsetietoon, totuuteen, oikeuteen ja harvinaisuuteen. Kiinalaiset uskovat, että smaragdit yhdessä kynttilöiden polttamisen kanssa houkuttelevat ja valloittavat jokaisen sydämen sekä sielun.

Kuuluisia Vuohia:
Pamela Anderson, Jane Austen, Coco Chanel, Nat "King" Cole, Catherine Deneuve, Charles Dickens, Sir Arthur Conan Doyle, Will Ferrell, Noel Gallagher, Bill Gates, Mel Gibson, Whoopi Goldberg, John Grisham, George Harrison, Billy Idol, Julio Iglesias, Robert de Niro, Sir Mick Jagger, Nicole Kidman, Michelangelo, Joni Mitchell, Rupert Murdoch, Sinead O'Connor, Michael Owen, Eva Peron, Marcel Proust, Keith Richards, Julia Roberts, Gary Sinise, Lana Turner, Mark Twain, Rudolph Valentino, John Wayne, Bruce Willis.

Hevosen vuosi Vuohelle:
Miellyttävän myönteiset energiavirrat lähestyvät Vuohta tänä vuonna luvaten oman sydämensä äänen seuraajalle yleistä onnettaren suosiota kaikilla elämän eri osa-alueilla. Hevosen innostava energia on tarttuvaa ja se saa jopa Vuohenkin kokeilemaan uusia asioita elämässään. Myönteisellä asenteella ja huumorilla varustettuna mahdolliset ongelmatkaan eivät ole niin vakavasti otettavia ja on helpompi hyväksyä tiettyjen muutosten olevan vain osa elämää. Valaistumisen ja luovuuden tähti Vuohen astrologisella kartalla kohottaa myös ymmärrystä elämän henkisestä puolesta ja auttaa löytämään Vuohen sisäisen arvon.
Vuoden teema: Tukka auki ja pikkaisen seikkailumieltä!
Fengshui vinkki: Eteeristen öljyjen ja huonetuoksujen käyttö edesauttaa Vuohen terveyden ylläpitämistä tänä vuonna.

Aromaterapia - eBoutique verkkokauppa

Apina

Vuodet/elementit: 1932 - vesi, 1944 - puu, 1956 - tuli, 1968 - maa, 1980 - metalli, 1992 - vesi, 2004 - puu, 2016 - tuli, 2028 - maa
Kiinalaisten horoskooppien tarkat syntymäajat

Kuvaus: Apinan merkin alla syntyneenä olet viihdyttävä kumppani, verrattoman rakas ystävä ja vapautta rakastava luonne. Taidokkaan Apinan muita ominaisuuksia ovat suvaitsevaisuus, järkkymättömyys ja luova järjestelykyky. Apina on myös ennennäkemättömän kekseliäs, nokkela neuvottelija ja hyvä ratkaisemaan ongelmia.

Kiinalainen horoskooppimerkki Apina

Polaarisuus: Yang.

Onnenväri: Oranssi, violetti.

Tuoksu: Ylang ylang.

Maku: Mausteinen, kypsä.

Ihanteellinen kumppani rakkaudessa: Rotta, Lohikäärme, Apina ja Sika.

Hyvä liikekumppani: Rotta ja Lohikäärme.

Suotuisa ammatti: Liiketoiminta ja kaupankäynti, laki, osakkeet, teollisuus ja politiikka.

Onnenkivi: Peridootti liitetään avioliittoon, mielenterveyteen, henkisyyteen, kypsyyteen, mystiikkaan, kanavointiin ja näkyihin. Muinaiset kiinalaiset soturit käyttivät peridoottia raivonsa huojentamiseen, jotta he eivät hyökkäisi tai taistelisi vihan vallassa.

Kuuluisia Apinoita:
Christina Aquilera, Gillian Anderson, Jennifer Aniston, Julius Caesar, Joe Cocker, David Copperfield, Daniel Craig, Joan Crawford, Timothy Dalton, Bette Davis, Celine Dion, Michael Douglas, Mia Farrow, F. Scott Fitzgerald, Ian Fleming, Paul Gauguin, Jerry Hall, Tom Hanks, Harry Houdini, P.D. James, Buster Keaton, Edward Kennedy, Alicia Keys, Bob Marley, Kylie Minoque, Anthony Perkins, Lisa Marie Presley, Little Richard, Mickey Rooney, Diana Ross, Michael Schumacher, Tom Selleck, Omar Sharif, Rod Stewart, Jacques Tati, Elizabeth Taylor, Kiri Te Kanawa, Justin Timberlake, Leonardo da Vinci, Danny de Vito, Venus Williams.

Hevosen vuosi Apinalle:
Tänä vuonna ilmassa leijailevat hyvät mahdollisuudet Apinan elämän muutokseen. Päätökset, jotka johtavat uusiin ja parempiin suuntiin saavat vahvistusta puu elementiltä, joka tukee selkeää ajattelua ja hidasta kasvua. Tämä vaatii uteliaalta ja sosiaaliselta Apinalta hieman totutusta poiketen muiden ihmisten rajojen koettelemisen sijaan omaan itseen tutustumista ja oman käytöksen tutkimista. Muutoksiin sopeutumisessa on avuksi myös varasuunnitelman tekeminen, jolla voitetaan yllättävätkin haasteet ja esteet toiveiden toteutumisen tieltä. Tärkeä vinkki Apinalle vielä tälle Hevosen vuodelle: pidä huolta terveydestäsi ja kuuntele tarkkaan kehoasi. Terveellinen ruokavalio ja säännöllinen liikunta ehkäisevät uupumusta ja itsensä loppuun kuluttamista.
Vuoden teema: Huolellisuus, varovaisuus ja järkevyys.
Fengshui vinkki: Rauhallisen, tyynen ja maanläheisen energian luomiseksi suositellaan kivistä ja kivikoruista Apinalle tänä vuonna karneolia, sitriiniä, jaspista, kirkasta kvartsia sekä kuukiveä.

Kivet ja kristallit - eBoutique verkkokauppa

Kukko

Vuodet/elementit: 1933 - vesi, 1945 - puu, 1957 - tuli, 1969 - maa, 1981 - metalli, 1993 - vesi, 2005 - puu, 2017 - tuli, 2029 - maa
Kiinalaisten horoskooppien tarkat syntymäajat

Kuvaus: Neuvokas Kukko on joustava kilpailija, innostunut kumppani ja lahjakas viihdyttäjä. Hän on myös avomielinen tutkija, suoraviivainen vastustaja ja takaisin tulemisen mestari. Häpeämättömän puoleensavetävänä, äärettömän kekseliäänä ja rohkeana Kukko on onnekas myös rakkaudessa.

Kiinalainen horoskooppimerkki Kukko

Polaarisuus: Yin.

Onnenväri: Jalokivien sävyt, turkoosi, fuksia.

Tuoksu: Gardenia, tähtijasmiini.

Maku: Mausteinen.

Ihanteellinen kumppani rakkaudessa: Härkä, Lohikäärme, Käärme ja Hevonen.

Hyvä liikekumppani: Härkä, Lohikäärme, Käärme ja Hevonen.

Suotuisa ammatti: Pr-henkilö, matkatoimistovirkailija, hammaskirurgi, kokki, kosmetologi, stylisti.

Onnenkivi: Sitriini on yltäkylläisyyden, luovuuden ja luomisen, akateemisuuden, älyn, tieteen, kukoistuksen, menestyksen, kasvatuksen ja todellisen viisauden kivi. Kiinalaiset keisarit käyttivät sitriiniä muinoin kasvattaakseen älyllisiä kykyjään ja laajentaakseen mieltään.

Kuuluisia Kukkoja:
Fernando Alonso, Beyoncé, Cate Blanchett, Sir Michael Caine, Enrico Caruso, Eric Clapton, Joan Collins, Daniel Day Lewis, Minnie Driver, Gloria Estefan, Roger Federer, Errol Flynn, Benjamin Franklin, Melanie Griffith, Deborah Harry, Goldie Hawn, Katherine Hepburn, Lleyton Hewitt, Catherine Zeta Jones, Diane Keaton, D.H. Lawrence, Jayne Mansfield, Steve Martin, W. Somerset Maugham, Bette Midler, Van Morrison, Kim Novak, Yoko Ono, Dolly Parton, Matthew Perry, Michelle Pfeiffer, Priscilla Presley, Mary Quant, Joan Rivers, Britney Spears, Johann Strauss, Verdi, Serena Williams, Renée Zellweger.

Hevosen vuosi Kukolle:
Tämä vuosi kysyy käytännölliseltä Kukolta luottamusta omaan itseen ja omiin lahjakkuuksiin sekä uskallusta edetä sinnikkyydellä ja kovalla työllä jo hyväksi havaituilla poluilla. On aika tehdä parhaimpansa omilla kyvyillään, kuten hiottuihin yksityiskohtiin huomion kiinnittämisellä ja johtamistaidoilla. Totuudenmukainen, mutta myönteinen elämänasenne vahvistaa Kukon vastustuskykyä, voittaa päättämättömyyden sekä liiallisen varovaisuuden - näin Kukko saa tästä vuodesta mahdollisimman lupaavan itselleen ilman turhaa menneiden muistelemista.
Vuoden teema: Pidä hyvää huolta itsestäsi!
Fengshui vinkki: Kukon henkilökohtaiset voimavarat ovat hyvällä tasolla tänä vuonna, vinkkinä on siis rauhoittavan ja levollisen energian tuominen elämään kivillä, kuten akvamariinilla, turkoosilla, selestiitillä ja kirkkaalla kvartsilla.

Kivet ja kristallit - eBoutique verkkokauppa

Koira

Vuodet/elementit: 1934 - puu, 1946 - tuli, 1958 - maa, 1970 - metalli, 1982 - vesi, 1994 - puu, 2006 - tuli, 2018 - maa, 2030 - metalli
Kiinalaisten horoskooppien tarkat syntymäajat

Kuvaus: Omistautuneen Koira merkin alla syntynyt on uskollinen ystävä, oikeuden ja totuuden etsijä sekä totuuden puolustaja. Hän on epäitsekäs kumppani ja rehti yhteisön jäsen, joka haluaa toisille aina vain hyvää. Työelämässä Koira on itsepäisen touhukas, riippumaton uranuurtaja ja velvollisuudentuntoinen työntekijä. Tämä rakastettava luonnontutkija on myös vähättelyn mestari.

Kiinalainen horoskooppimerkki Koira

Polaarisuus: Yang.

Onnenväri: Indigonsininen.

Tuoksu: Palsami, myski.

Maku: Runsas, voinen.

Ihanteellinen kumppani rakkaudessa: Tiikeri, Jänis, Hevonen ja Koira.

Hyvä liikekumppani: Tiikeri ja Hevonen.

Suotuisa ammatti: Teollisuusjohtaja, pappi, kasvattaja, lääkäri, kirjailija, tiedemies.

Onnenkivi: Timantti yhdistetään kivenä voimaan, suojeluun, vahvuuteen, rohkeuteen, luotettavuuteen, ystävyyteen, omaperäisyyteen, tarkkuuteen ja viattomuuteen. Kiinalaiset legendat pitävät timanttia moraalin kivenä ja vahvana suojana pahaa vastaan.

Kuuluisia Koiria:
Brigitte Bardot, David Bowie, Kate Bush, Naomi Campbell, Mariah Carey, José Carreras, Paul Cezanne, Cher, Sir Winston Churchill, Bill Clinton, Leonard Cohen, Jamie Lee Curtis, Matt Damon, Sally Field, Ava Gardner, Victor Hugo, Holly Hunter, Michael Jackson, Jennifer Lopez, Sophia Loren, Joanna Lumley, Madonna, Norman Mailer, Barry Manilow, Freddy Mercury, Liza Minelli, David Niven, Elvis Presley, Tim Robbins, Linda Ronstadt, Susan Sarandon, Claudia Schiffer, Sylvester Stallone, Sharon Stone, Donald Sutherland, Äiti Teresa, Uma Thurman, Donald Trump, Voltaire.

Hevosen vuosi Koiralle:
Vuoden alku lähtee vauhdikkaasti käyntiin ja jatkuu yhdellätoista suosiollisella, mahdollisuuksien kuukaudella. On siis aika olla valppaana ja valita luottavaisin mielin parhaat päältä. Muutokset eivät aina tunnu juuri sillä hetkellä välttämättä miellyttäviltä, mutta pidemmällä tähtäimellä ne ovat oleellisia Koiralle hyödyllisten päämäärien saavuttamiseksi. Koira saattaa olla tänä vuonna avainasemassa myös monissa eri hankkeissa ja ryhmissä omien kiinnostuksen kohteiden puitteissa - puu on elementti, joka rohkaisee kehittämään hyödyllisiä yhteyksiä eri ihmisten välille.
Vuoden teema: Myönteinen, avomielinen ja avosydäminen elämänasenne.
Fengshui vinkki: Henkilökohtaiset amuletit ja korut tiikerinsilmästä, karneolista, jaspiksesta, ametistista ja jadesta ovat suositeltavia Koirille tänä vuonna.

Kivet ja kristallit - eBoutique verkkokauppa

Sika

Vuodet/elementit: 1935 - puu, 1947 - tuli, 1959 - maa, 1971 - metalli, 1983 - vesi, 1995 - puu, 2007 - tuli, 2019 - maa, 2031 - metalli
Kiinalaisten horoskooppien tarkat syntymäajat

Kuvaus: Kestävä Sika on vilpitön sielu, jolla on antelias luonne. Hän on kunnioitettava liikekumppani, väsymätön asioiden toimittaja ja talonpoikaisjärkinen realisti. Sika pelaa aina reilua peliä, rakastaa rikkauksia ja etsii elämäänsä aistillisuutta. Siasta pidetään hilpeänä seuralaisena ja uskollisena ystävänä.

Kiinalainen horoskooppimerkki Sika

Polaarisuus: Yin.

Onnenväri: Musta, valkoinen.

Tuoksu: Kukkainen.

Maku: Mausteinen, suolainen.

Ihanteellinen kumppani rakkaudessa: Rotta, Tiikeri, Jänis, Lohikäärme, Vuohi, Apina, Koira ja Sika.

Hyvä liikekumppani: Jänis, Vuohi ja Sika.

Suotuisa ammatti: Lääkäri, pankkiiri, liikemies, tiedemies, viihdyttäjä.

Onnenkivi: Rubiini on onnen, terveyden, kunnian, maineen, taktiikan, rohkeuden, älyn ja johtajuuden kivi. Tämä kuuluisuuden kivi kiinalaisten legendojen mukaan voi näyttää kuinka tulla tunnetuksi kaikkialla maailmassa.

Kuuluisia Sikoja:
Bryan Adams, Woody Allen, Julie Andrews, Marie Antoinette, Fred Astaire, Humphrey Bogart, James Cagney, Maria Callas, Hillary Clinton, Glenn Close, Noël Coward, Simon Cowell, Oliver Cromwell, Billy Crystal, Ted Danson, Richard Dreyfuss, Emmylou Harris, Ernest Hemingway, Conrad Hilton, Alfred Hitchcock, Sir Elton John, Tommy Lee Jones, Stephen King, Kevin Kline, Hugh Laurie, Nigella Lawson, David Letterman, Jerry Lee Lewis, Meat Loaf, Ewan Mc Gregor, Marcel Marceau, Ricky Martin, Wolfgang Amadeus Mozart, Luciano Pavarotti, Iggy Pop, Ginger Rogers, Carlos Santana, Arnold Schwarzenegger, Kevin Spacey, Steven Spielberg, Emma Thompson, Jules Verne.

Hevosen vuosi Sialle:
On aika nostaa itsensä ylös, pyyhkiä viime vuoden pölyt harteilta, nakata roskaruokavalio romukoppaan ja kiinnittää huomiota omaan fyysiseen sekä mentaaliseen hyvinvointiin. Hyvän terveyden vuoksi Sialle suositellaan siis pientä hienosäätöä eli puhdistuskuuria ja meditointia heti vuoden alkuun ja tasaisin väliajoin pitkin Hevosen vuotta. Yleisen hyvän olon parantuessa Sika voi sitten sallia itselleen hieman hauskuutta ja jännitystä elämään, ehkä jopa muutaman vapaan ja impulsiivisen valinnankin. Turhiin riskeihin on syytä kuitenkin pitää reilusti välimatkaa ja ohjakset tiukasti kiinni omissa sorkissa vaikka Sika ystävystyykin helposti ja yhteiset luovat ideat saattavat vaikuttaa sangen houkuttelevilta.
Vuoden teema: Hyvän henkilökohtaisen energiatason ylläpitäminen.
Fengshui vinkki: Tänä vuonna oman voiman vahvistamiseksi Sialle suositellaan meditointia sekä kivistä ametistia, selestiittiä, mustaa turmaliinia ja akvamariinia.

Kivet ja kristallit - eBoutique verkkokauppa

Menneet vuodet

Apinan vuosi 2004 | Kukon vuosi 2005 | Koiran vuosi 2006 | Sian vuosi 2007 | Rotan vuosi 2008 | Härän vuosi 2009 | Tiikerin vuosi 2010 | Jäniksen vuosi 2011 | Lohikäärmeen vuosi 2012 | Käärmeen vuosi 2013